''Kira düzenlemesi 10 gün içinde tamamlanacak''

Fahiş kira artışlarıyla ilgili 3 bakanlığın yaptığı toplantı ile ilgili ilk açıklama Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan geldi. Bakan Kurum, düzenlemenin 10 gün içinde tamamlanıp hayata geçirileceğini söyledi.

Kira fiyatlarındaki fahiş artışlarla ilgili bakanlıktan açıklama geldi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, düzenlemenin 10 gün içinde tamamlanıp hayata geçirileceğini söyledi.

TRT'nin haberine göre Bakan Kurum, "Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Gerek kira artışlarının takibi gerek oranları noktasındaki düzenlemeler için bu çalışmayı yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı yakın zamanda bu düzenlemeyi açıklayacaktır." ifadelerini kullandı.

Fahiş kira artışları ile ilgili 3 bakanlık özel toplantı yapmış, çözüm için 3 maddenin üzerinde durulduğu öğrenilmişti.

Çözüm önerileri arasında, kira fiyatlarının il il mercek altına alınarak TÜFE oranını aşan kiraların denetlenip ceza verilmesi, TOKİ, belediye ve şirketler aracılığıyla kiralık sosyal konut üretilmesi ve büyük şehirlerde kiralara tavan sınır getirilmesi yer alıyor.

# sınır # trt # cumhurbaşkanı # ceza # bakan # belediye # Murat Kurum # tüfe # kira # Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı # Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı