TEKNOFEST Azerbaycan'da coşkuyla başladı

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu kez yurt dışında kapılarını açtı. TEKNOFEST Azerbaycan'da açtıkları stantlarda ürün ve kabiliyetlerini sergiliyor.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu kez yurt dışında kapılarını açtı. TEKNOFEST Azerbaycan'da açtıkları stantlarda ürün ve kabiliyetlerini sergiliyor.

Dünyanın önde gelen Teknoloji festivalleri arasındaki yerini alan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, bu yıl ilk kez Azerbaycan’da yapılıyor.

26-29 Mayıs tarihlerinde yapılacak festivalde, Türkiye'den İçişleri, Milli Eğitim, Ulaştırma ve Altyapı Bakanları, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, ASELSAN, Baykar, HAVELSAN, ROKETSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Türkiye Uzay Ajansı gibi kurum ve kuruluşlar tarafından stantlar açıldı.

Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında düzenlenmeye başlanan ve dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline dönüşen TEKNOFEST’in açılışında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuşma yaptı.

Azerbaycan'dan katılımcı kuruluşlar ile yarışmalara katılan gençler de festival çerçevesinde ürünlerini ve projelerini tanıtıyor. Ayrıca Azerbaycan Hava Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK, Bakü semalarında gösteri uçuşları yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı'nın Türk savunma sanayisinin gelişimini gözler önüne seren "Geçmişten geleceğe Türk Savunma Sanayi" başlıklı görsel tarih çalışması, ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı.

Milli Savunma Bakanlığına bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş, kara, hava ve deniz platformlarına yönelik yürüttüğü projelere ilişkin maketler sergiliyor.

Türk şirketleri ürün ve kabiliyetlerini sergilerken insan kaynakları ekipleriyle öğrencilerle kariyer planlamalarına ilişkin görüşmeler gerçekleştiriyor.

Festivalde Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB2, Hürkuş, Azerbaycan Hava Kuvvetleri, Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Türk Yıldızları ve Solo Türk, Bakü semalarında gösteri uçuşları yapacak.

Hazırlıkları incelemek üzere Bakü'ye gelen TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Festival ile ilgili konuştu.

Festival kapsamında 29 Mayıs'a kadar çeşitli gösteriler ve teknoloji yarışmaları da düzenlenecek.

# ASELSAN # türkiye # Azerbaycan # milli # türk # Milli Savunma Bakanlığı # türk Havacılık ve Uzay Sanayii # teknofest # savunma # festival # Yurt # roketsan # SoloTürk # Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı # Hava # Mayıs # Havelsan # Türk Yıldızları # Baykar # türkiye uzay ajansı