Elektrik ve doğal gaza yine zam geldi

Elektrik ve doğal gaza yine zam geldi. Doğal gazda fiyatlar konutta yüzde 30, sanayide yüzde 10 arttı. Öte yandan Sanayi ve ticarethanelerde kullanılan elektriğe yüzde 25, konut ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektriğe ise yüzde 15 zam geldi.

Elektrik ve doğal gaza peş peşe zam yapıldı.

Konutlarda kullanılan doğal gaz yüzde 30, elektrik üretimi için kullanılan doğal gaz yüzde 16, elektrik üretimi dışında kullanılan doğal gaza ise yüzde 10 zamlandı.

Konut tüketicileri için bin metreküp doğal gazın fiyatı 3 bin 264 lira olurken sanayi abonelerinin 10 bin 416 lira oldu. Elektrik üretim amaçlı tarife ise 12 bin 500 liraya yükseldi.

Doğal gazdan sonra bir zam da elektriğe geldi. Konut ve tarımsal faaliyetlerde kullanılan elektrik yüzde 15, sanayi ve ticarethane abonelerinin tarifesi ise yüzde 25 zamlandı.

İlk kademede bulunan mesken abonelerinin tarifesinde kilovatsaat başı fiyat 1 lira 29 kuruş, yüksek kademede yer alanların tarifesinde ise kilovatsaat başı fiyat 1 lira 92 kuruş oldu.

İlk kademede yer alan ticarethane abonelerinin tarifesinde elektriğin kilovatsaat fiyatı 2 lira 8 kuruş, yüksek kademedeki kilovatsaat fiyat da 2 lira 78 kuruş olarak belirlendi. Alçak gerilim sanayi abonelerinin elektrik tarifesinde kilovatsaat fiyatının 2 lira 87 kuruş olması kararlaştırıldı.

# Konut # zam # elektrik # Sanayi # oldu # ilk # gaz # doğal gaz # bin # ticarethane