Fenerbahçe'den Özdağ'ın "Gustavo" paylaşımına tepki

Sığınmacı karşıtı açıklamaları ile tepki toplayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu kez Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Gustavo'yu hedef aldı. Özdağ'ın sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Gustavo'nun Suriyeli sığınmacılarla birlikte ülkesine mancınıkla gönderileceği ifade edildi. Paylaşıma Fenerbahçe Spor Kulubü'nden tepki gecikmedi.

Sığınmacı karşıtlığı ile bilinen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Luiz Gustavo ile ilgili paylaşımı tepki çekti.

Özdağ, Venüs Anime isimli içerik üreticisinin hazırladığı ırkçı nitelikteki çizgi filmi sosyal medya hesabından paylaştı.

Videodaki senaryoda Fenerbahçe Başkanı Ali Koç futbolcuları Gustavo'yu ülkesine göndermek için, "sığınmacıları göndereceğim" diyen Ümit Özdağ'dan yardım istiyor. Özdağ da Ali Koç'un isteğine karşılık, "Şu arkamda görmüş olduğunuz mancınık inşaatı tez zamanda bitecek. Biter bitmez gelin. Onu da içine koyar göndeririz ülkesine" yanıtını veriyor.

Ümit Özdağ, paylaşımına “Güveniniz için teşekkürler. Zafer Partisi 10 milyon sığınmacı geri yollama konusunda irade ve planı olan tek parti. Şehirlerimizin daha güvenli olması, 100 milyar dolar daha harcamamak, iç savaş yaşamamak için Zafer Partisi” notunu düştü.

Ümit Özdağ’ın paylaşımlarında ve konuşmalarında “iç savaş” ifadesini sık sık kullanması da dikkat çekti.

Özdağ’ın ırkçı paylaşımına Fenerbahçe taraflarından ve vatandaşlardan tepki yağdı. Fenerbahçe Kulübenden de açıklama yapıldı. Özdağ’ın paylaşımının “kabul edilemez” olduğu vurgulandı. " Özdağ’ın futbolcumuz ve kulübümüze yönelik yaklaşımından geri adım atmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

# İstanbul # açıklama # sosyal medya # fenerbahçe # ümit özdağ # fenerbahçe spor kulübü # Gustavo