Asgari ücret belli oldu: İşte zam oranı

Asgari ücrete yüzde 30 oranında ek zam zam yapıldı. Yeni asgari ücret Temmuz ayından itibaren net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak belirlendi.

Milyonların merakla beklediği asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapıldı. Açıklamayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İstanbul'daki Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yaptı.

Açıklamaya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Özgür Burak Akkol da katıldı.

Bakan Bilgin konuşmasında çalışanları enflasyona karşı koruyacaklarını belirtti:

- Asgari ücretin bütün ücretlilerden vergi dışı bırakılması tüm çalışanlara yansıyacaktır. Tüm kamu çalışanları ortalama olarak 300-350 lira gelir elde edeceklerdir.
Tüm imkanları zorladıklarını belirten TİSK Başkanı Akkol, kararın üçlü mutabakat ile alındığına dikkat çekti.
- Aralık ayında başlayan uzun yılların konusu olan asgari ücrete kadar olan kısımdan vergi alınmaması konusu aynen devam ediyor olacak. 15 milyonun üzerinde çalışanın istifade ettiği bir konu. Çalışan ve işletmeler için büyük kazanımdır.


İşçi tarafını temsil eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da kararın toplumu memnun etmesini beklediklerini söyledi:

- 15 gün evvel yaptığımız ziyarette taleplerimizi ilettik, siz de komisyonu topladınız. İnşallah bugün toplumu memnun edecek bir rakam olur da toplum rahat eder biz de dua ederiz.


Milyonların beklediği rakamı Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Erdoğan, asgari ücretin Temmuz ayından geçerli olacak şekilde net 5 bin 500 lira olduğunu açıkladı. Böylece asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapıldı:

- Yeni asgari ücret Temmuz ayından itibaren yüzde DÜZELTME KISMI YÜZDE 30 oranında ara artış yapıyoruz. Yeni asgari ücret net 5500 lira olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere 100 lira destek verecektir.


Net 5 bin 500 lira olan asgari ücretin brüt miktarı ise yeni kararla birlikte 6 bin 471 lira oldu.

# türkiye # erdoğan # cumhurbaşkanı # Kamu # artış # Asgari ücret # çalışan # cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan # bakan # türk-iş genel başkanı ergün atalay # Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin