Meclis kapanınca Semra Güzel'in vekilliğinin düşmesi yeni döneme kaldı

Yasama dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in vekilliği, Meclis tatile girmeden önce düşürülmedi. Vekilliği düşürülmeyen HDP’li Güzel, zamlı milletvekili maaşından da yararlanacak.

HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in vekilliğinin düşürülmesi, yeni yasama yılına kaldı.

HDP’li Güzel’in PKK’lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkmasının ardından yasama dokunulmazlığı kaldırıldı. Terör örgütü üyeliğinden hakkında yakalama emri çıkarılan HDP’li Semra Güzel’in son olarak Norveç’te olduğu iddia edildi.

Firari durumda olan HDP’li Güzel'in milletvekilliğinin düşürülmesi gündeme geldi. Ak Partili kaynaklar, HDP’li Güzel’in vekilliğinin Meclis tatile girmeden önce düşürüleceğini ifade etti. Ancak Meclis, 1 Temmuz Cuma günü kapanınca kamuoyunda da beklenti yaratan HDP’li Güzel’in vekilliğinin düşürülmesi yeni yasama yılına bırakılmış oldu.

Ek gösterge kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte HDP’li Güzel, vekilliği düşürülene kadar zamlı milletvekili maaşından yararlanacak. HDP’li Güzel bu süreçte ayda 56 bin lira maaş alacak.

Güzel’in milletvekilliğinin düşürülmesi, Meclis çalışmalarına katılmadığı için “Devamsızlık” gerekçesine dayandırılacaktı. Bu nedenle Genel Kurul, bir süre müşahede sistemi yerine yoklama usulüyle açıldı.

İç tüzüğe göre, bir ay içinde 5 birleşime, mazeretsiz katılmayan milletvekillinin milletvekilliği düşürülüyor. HDP’li Güzel’in 5 birleşime katılmadığı biliniyor. Ancak HDP’li Güzel’in 5 birleşime katılmasının tespitin yapılması için bir araya gelmesi gereken Meclis Başkanlık Divanı da toplantı yapmadı.

# pkk # diyarbakır # hdp # terör # meclis # Temmuz # son # ek gösterge # HDP Diyarbakır Milletvekili # meclis başkanlık divanı # HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel