Çek yasası mağdurları için süre bitti

Çek yasası mağdurları için süre doldu. Yasal düzenleme yapılmadığı için 1 Temmuz itibarıyla 88 bin mağdurun 5 yıllık hapis cezası kesinleşti. Ulusal Kanal yayınında konuşan Çek Yasası Mağdurları Sözcüsü Haydar Zirek, mağduriyetin giderilmesi için yasal düzenleme beklediklerini söyledi.

1 Temmuz itibarıyla karşılıksız çek mahkumlarına verilen süre sona erdi. Ertelenen hapis cezalarının infazı kaldığı yerden devam edecek.

250 bin çek yasası mağdurundan 87 bin 974’ü için 5 yıllık hapis cezası kesinleşti. Çek Yasası Mağdurları Sözcüsü Haydar Zirek, mağdurların yaşadığı sorunları anlattı.

5941 No'lu Çek Kanunu'na göre, borçlarından Yüzde 10'unun şimdi ödenmesi kalanı borçların da 15 taksit yapılması isteniyor. Fakat esnaf zor durumda iş durumları kötüye giden esnafın yanı sıra yüzde 90'ının iflas ettiği belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç'u da ziyaret ettiklerini hatırlatan Zirek, yetkililere seslendi; ekonomik suça ekonomik ceza istediklerini söyledi.

# bekir bozdağ # tbmm # esnaf # Temmuz # bozdağ # adalet # çek yasası # çek # ÇEK KANUNu # Çek mağdurları