Madımak katliamında Gladyo tarafından katledilenler Sivas'ta anıldı

29 yıl önce yaşanan katliam unutulmadı. Acı olayın yaşandığı Sivas'tan birlik ve kardeşlik mesajları yükseldi. 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Şenlikleri için Sivas'a giden ve Madımak Oteli'nde gladyonun tertibiyle katledilen 33 aydın ve 2 otel çalışanı çeşitli etkinliklerle anıldı.

Aradan 29 yıl geçti, gladyonun katlettiği yurttaşlar kardeşlik mesajlarıyla anıldı.

Kara bir leke olarak tarihe geçti 2 Temmuz Madımak katliamı. Sivas'ta, 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri için kente gidenlerin konakladığı Madımak Oteli gladyonun tertibiyle ateşe verilmiş, 33 aydın ile 2 otel görevlisi yaşamını yitirmişti.

Madımak Katliamında yaşamını yitirenler için anma töreni yapıldı. Valilik binasından "Bilim ve Kültür Merkezi"ne dönüştürülen eski Madımak Oteli’ne yüründü. Eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bırakıldı.

Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Haydar Baki Doğan, birlik beraberlik vurgusu yaptı.

Bilim ve Kültür Merkezi'nde olayın ardından oluşturulan anı köşesinde, hayatını kaybeden aydın ve otel çalışanlarının yanında göstericilerden Ahmet Alan ve Hakan Türkgil'in de isminin yazılması tepkilere neden olmuştu. Gelen tepki ve talepler doğrultusunda bu yıl bu isimlerin anı köşesinden çıkarıldığı öğrenildi.

Valilik dışında kentte çok sayıda etkinlik de yapıldı. Düzenlenen yürüyüşlerde yaşamını yitirenlerin fotoğrafı taşındı. Eski otel binası önüne karanfiller bırakıldı.

# Sivas # Temmuz # Gladyo # 2 Temmuz 1993 # Madımak Oteli # Pir Sultan Abdal Şenlikleri # Madımak # madımak katliamı