Pençe-kilit şehitlerine son veda

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan iki güvenlik korucusunun son yolculuğuna uğurlandı. Şehitlerin naaşı Hakkari'de toprağa verildi.

Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütünün saldırısı sonucu 2 güvenlik korucusu şehit oldu. Şehitler Kemal Alim ve Hüseyin Sarı için Hakkari Çukurca’da tören düzenlendi.

Törene, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Çukurca Kaymakamı Hasan Kurt, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, ve birçok vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Emir Şaban Camii önünde düzenlenen törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirildi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından tören mangası tarafından cenaze araçlarına taşınan şehitler Yukarı Akkaya köyünde son yolculuklarına uğurlandı.

Törene, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Çukurca Kaymakamı Hasan Kurt, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, siyasi parti temsilcileri, polis, asker ve vatandaşlar katıldı.

Bursa'da da şehit töreni vardı. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde arazide kayıp düşerek şehit olan Piyade Uzman Çavuş Serkan Taşcı için Mihraplı Camisinde tören yapıldı.

Taşcı'nın naaşı, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı'nda ebediyete uğurlandı.

# bursa # operasyon # terör # Hakkari # korucu # türk # şehit # son # pençe-kilit # Hüseyin sarı