Vatan Partisi ucuz akaryakıt formülünü duyurdu

Akaryakıtın ucuz ithal edilip iç piyasada pahalı satılması gündemden düşmüyor. Vatan Partisi konuyla ilgili açıklamalar yapmaya devam ediyor. Partinin Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu, ucuz akaryakıtın formülünü duyurdu, "Akaryakıt alımında kamulaştırma" çağrısı yaptı.

Ekonomi gündeminde tartışılan akaryakıt fiyatlandırma sistemiyle ilgili Vatan Partisi'nden açıklama geldi. Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu, Akaryakıt ithalatında Rusya'nın ilk sıraya yerleşmesine rağmen fiyatların İtalya piyasasına göre ayarlanmasına dikkat çekti:

- Genel geçer günlerde bu piyasa fiyatlarının baz alınması doğru petrol yasasına göre. Ama biz normal dönemlerde değiliz. Petrol yasası böyle emretmiş Cenova'daki fiyat neyse o uygulanıyor. O kadar zor mu yasa değiştirmek. Bir gecede neler değişti bu ülkede. Siz bugün enerji fiyatlarını değiştirmek için meclise yasa verin bir tane parti karşı çıkar mı çıkmaz ama verilmiyor.

Topkurulu, akaryakıtı ithal eden özel şirketin karlarına dikkat çekti. "Rusya'dan ucuza akaryakıt alıp pahalıya satıyorlar" dedi:


- Devletin ajansı bile Rusya'nın petrolü yüzde 33 indirimli sattığını yazdı. Bize bakıyorsunuz dünya fiyatları hala geçerli. Türkiye 2 aydan beri ucuz petrol alıyor pahalıya satıyor. Aradaki fark ithal eden şirketlerin cebine aktarılıyor. Özel sektör kurnaz, Halk vahşice soyulmanın eline teslim ediliyor. Türkiye 2 tane rafineri şirketine teslim edildi. Tüpraş ve star. Kim teslim çiftçi teslim edildi.

Topkurulu, ABD'nin uyguladığı ambargolar nedeniyle İran'dan da ucuz akaryakıt ithal edilmediğine dikkat çekti:

- Diğer bir konu da Biz doğal gaz İran’dan da ucuza alıyoruz ama fiyatlar açıklanmıyor tabi. Ama petrol alamıyoruz. Muhtemelen oradan da ucuza alırız, dünyanın öbür ucundan ABD’den alıyoruz hangi akla hizmetse.

Ucuz akaryakıtın formülünü açıklayan Topkurulu, akaryakıtta kamulaştırma çağrısı yaptı:


- ''Siz sadece NATO’dan çıkalım.” diyeceksiniz. “ Amerika’nın yaptırımlarını kabul etmiyorum.” diyeceksiniz, ''Biz bağımsız ülkeyiz.” diyeceksiniz. Sadece bu iradeyi gösterdiğinizde petrol fiyatları yüzde 33 ucuzlayacak. Türkiye akaryakıt ithalatını kamulaştırmalı. İran'dan acilen akaryakıt ithalatına başlamalı.
# abd # türkiye # rusya # amerika # iran # açıklama # vatan partisi # ekonomi # nato # petrol # akaryakıt # ilk # enerji # ambargo # Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu