Ekonomi Koordinasyon Kurulu Orta Vadeli Programı ele aldı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında 9’uncu kez toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantıda, Türkiye ekonomisine ilişkin genel görünüm ve beklentiler ile enerji sektöründeki durum ele alındı. Toplantıda Orta Vadeli Programın hazırlık çalışmaları da değerlendirildi.

Türkiye ekonomisi masaya yatırıldı. Orta Vadeli Program ele alındı.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında 9’uncu kez bir araya geldi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada Türkiye ekonomisine ilişkin genel görünüm ve beklentilerin ele alındığı kaydedildi. İç ve dış finansman tarafındaki son durum, son dönemde küresel ölçekte gıda ve enerji sektöründe yaşanan gelişmeler gibi konular da tartışıldı.

Toplantıda ham petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki son dönem seyri, enerji sektörünün görünümü ve gelecek dönem potansiyel eğilimleri de değerlendirildi. Ayrıca Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nun önceki kararlarının sonuçları gözden geçirildi.

Kurulun gündemindeki diğer başlık ise 2023-2025 yıllarını kapsayacak 3 yıllık Orta Vadeli Programın hazırlık çalışmaları oldu.

Kurul, “'Teknoloji ve Ar-Ge Faaliyetleri Alanında İşbirliği ve Veri Paylaşımına İlişkin Protokol” imzaladı. Protokolün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalandığı ifade edildi.

# türkiye # ekonomi # cumhurbaşkanı # Fuat Oktay # cumhurbaşkanı yardımcısı # son # çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı # ekonomi koordinasyon kurulu # Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı # Orta Vadeli Program