Bakan açıkladı: Sözleşmelilere kadro yolda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emek cephesinin beklediği haberlere ilişkin peş peşe açıklamalar yaptı. Bilgin, kamudaki sözleşmeli çalışanların kadroya alınmasıyla ilgili çalışmanın bu ay sonu tamamlanacağını söyledi. Eylül ayı başında çalışmanın ayrıntısının açıklanacağını belirten Bilgin, taşeronda kalan işçilere kadro müjdesi için de çalışmanın yapılacağını aktardı. Bilgin'in gündeminde emeklilikte yaşa takılanlar da vardı.

Sözleşmeli çalışanlar, taşeronda kalan işçiler, emeklilikte yaşa takılanlar... Çalışma Bakanı Bakanlar Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalar yaptı.

" EYLÜL AYINDA TAMAMLAMIŞ OLURUZ"

Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan Bilgin, kamudaki sözleşmeli çalışan personellere kadro için çalışmaların sona geldiğini belirtti:

- Biz Bakanlık nezdinde çalışmamızı bitirmek üzereyiz. 23 Ağustos'ta ilgili çalışma grubu ile toplantı yapacağız. Daha sonra sosyal taraflarımız ile konuyu paylaşacağız. Onların görüşlerini almıştık ama birde birlikte değerlendireceğiz. Ondan sonra kamuoyuna açıklayacağız. Ağustos ayı sonunda ya da Eylül ayının ilk haftasında tamamlamış oluruz.

 "EYT ARALIK AYINA YETİŞECEK"


Bakan, mevsimlik işçilerin ve yıllardır kadro müjdesi bekleyen taşeron işçilerin durumuna ilişkin de konuştu. Bilgin, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili çalışmanın da Aralık ayına yetiştirileceğini söyledi:

- Biz çalışma programına uygun bir şekilde çalışıyoruz. Yani sözleşmeliler konusu üzerindeyiz ve bitirme aşamasındayız. Bu konu önümüzdeki günlerde kamuoyuna yansır. Ardından hemen taşeron konusunu ele alacağız. En son EYT'liler. O daha kapsamlı bir çalışma bizim için. Aralık ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Ocak başında da Meclis'te olur.


"VERGİ TALEBİ HAKLI"

Çalışma Bakanı, Türk-İş'in gelir vergisi tarife basamakları ve oranlarında işçiler lehine düzenleme yapılması talebinin de haklı olduğunu ifade etti:

- Gündemimizde henüz o tarz bir çalışma yok. Ama çözülmesi gereken bir konu. Daha çok Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konusu. Maliye Bakanlığımıza daha önce iletmiştik. Biz hak veriyoruz.


Vedat Bilgin, Kasım ayında asgari ücrete yeni bir zam olacağı yönünde iddiaları ise yalanladı. Bakan, "Böyle bir şey yok. Aralık ayında tabii ki çalışacağız" dedi.

# bakanlar kurulu # ulusal kanal # türk # Ağustos # Emeklilikte yaşa takılanlar # ilk # gelir vergisi # vedat bilgin # son # eylül # çalışma bakanı # Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı # çok # bakanlar kurulu toplantısı