Almanya'yı gaz korkusu sardı: Türkiye'den soba talebi patladı

Avrupa'da gaz tedirginliği artıyor. Rusya'nın gazı kesme ihtimaline karşı Avrupa ülkeleri alternatif ısınma araçları arayışına girdi. Bu durum Türkiye'de elektirikli ısıtıcı satışlarını patlattı. Ulusal Kanal'a konuşan Züccaciyeciler Derneği Başkanı Mesut Öksüz, özellikle Almanya'nın, Türkiye'den elektrikli soba ithalatını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 82 artırdığını söyledi.

Kış mevsiminde doğal gaz sıkıntısı yaşaması beklenen Almanya'da elektrikli ısıtıcılara talep arttı, Türkiye'nin bu ülkeye ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 82 artış gösterdi.

Ulusal Kanal'a konuşan Züccaciyeciler Derneği Başkanı Mesut Öksüz, Almanya'ya satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 82 arttığını söyledi.

Öksüz, sadece zincir marketlerin değil bireysel ürün taleplerinin de oldukça fazla olduğunu kaydetti.

Gaz kesintisinden sonra elektrik kesintisiyle de karşı karşıya kalabilecek Avrupa ülkeleri alternatif ısınma kaynakları arayışına da girdi. Türkiye'den kömür sobası talepleri de artış gösterdi.

Züccaciyeciler Derneği Başkanı Mesut Öksüz, yurt içinde elektrikli soba ihtiyacı olan vatandaşların da şimdiden ihtiyaçlarını temin etmeleri konusunda uyardı.

# türkiye # almanya # ulusal kanal # elektrik # avrupa # kış # ilk # Mesut Öksüz # kömür sobası # Züccaciyeciler Derneği Başkanı