Kamu-Der: Bankaların promosyon adaletsizliği ortadan kaldırılmalı

Emeklilerin kendi müşterisi olmasını isteyen bankalar, promosyon ödemelerinde artışa gitti. Emekliler, en yüksek promosyonu vaat eden bankaların peşine düştü. Kamu-Der Genel Başkanı Cevdet Baştuğ konuya ilişkin açıklama yaptı. Baştuğ, “Bankalardaki promosyon adaletsizliği ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Emekli aylıklarında yapılan artış sonrası bankalar da harekete geçerek promosyon miktarlarını arttırdı.

Bankalar promosyonları neredeyse her hafta yükseltiyor. Bir hafta önce 7 bin 500 lirayı bulan promosyon ödemeleri 10 bin liraya kadar ulaştı.

Kamu Görevlileri Derneği Genel Başkanı Cevdet Baştuğ, Emeklilerin konuya ilişkin görüşlerini sıraladı. Emeklilerin en yüksek promosyonu sunan bankayı bulabilmek mağdur olduğunu dile getiren Baştuğ, bu sorunun yetkililerce ele alınması gerektiği çağrısında bulundu.

- Kamu bankalarında düşük promosyon alan emekliler özel bankalara gitmek için zorlanmaktadırlar. Güneşin altında yaşlıları bekletmek de işkencedir. Bu konuda yapılan işkencelere son verilmesini istiyoruz.


Bankasıyla 3 yıllık taahhüt süresi dolan, dolmayan emekliler veya yeni emekli olanlar, istedikleri bankaya başvurarak promosyon alabiliyor. Emekliler maaş hesaplarını istediği an bir başka bankaya geçirebiliyor.

Emekli vatandaşlar sürekli değişen promosyon durumdan şikayetçi. Cevdet Baştuğ piyasanın tamamen kontrolsüz olduğunu, promosyon ücretlerinin adil bir şekilde sabit tutulması gerektiğini vurguladı:

- Zamları durdurun biz de emekli olarak zam istemiyoruz. Piyasa tamamen kontrolsüzdür. Emeklilerin bu sıcakta banka banka dolanmasını istemiyoruz. Promosyonlar her bankada ortak bir paydada sabit tutulsun ya da kaldırılsın. Ülkemiz emeklilerini mağdur etmeyecektir.
# son # Cevdet Baştuğ