Selçuk Bayraktar: "Teknofest'in coşkusu yurdumuzun sınırlarını aştı"

Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Samsun'da konuştu. Bayraktar konuşmasında, "Teknofest'in coşkusu yurdumuzun sınırlarını aştı" dedi.

Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Samsun'da konuştu. Bayraktar konuşmasında, "Teknofest'in coşkusu yurdumuzun sınırlarını aştı" dedi.

Teknofest'i 2018 yılında ilk kez İstanbul'da düzenledikleri hatırlatan Bayraktar konuşmasında şunları belirtti:

- Sonrasında 2019'da dünyanın en büyük havacılık ve teknoloji etkinliği oldu, 1 milyon 750 bin insan katıldı. Burada şunu fark ettik, Anadolu'dan çok büyük ilgi var. İstanbul'da 2 yılda bir yaparsak aslında Teknofest yüksek teknoloji geliştirme tutkusunu, Türk milletinin evlatlarının böyle teknolojileri geliştirebilme kabiliyeti olduğu misyonunu sürdürebiliyor. Anadolu'da farklı yerde yapmanın da çok büyük anlamı var. Çünkü tekamül tüm yurtla beraber olacak, milli teknoloji hamlesi seferberliği toplumsal dalgası ancak tüm yurdu sardığında gerçek anlamda bu ateş tutuşacak.

İstanbul dışında ilk defa Gaziantep'te Teknofest yapıldığını anımsatan Bayraktar şöyle devam etti:

- Sonrasında şu kararı aldık; bir yıl İstanbul, bir yıl Anadolu olacak şekilde Teknofest düzenleyeceğiz. Gaziantep'te pandemi dönemine denk gelmişti, sonrasında İstanbul'da düzenledik. Tabii Teknofest'in coşkusu yurdumuzun sınırlarını aştı. Yurt dışından da teklifler gelmeye ve 'Bizim ülkemizde de bu organizasyonu düzenler misiniz?' şeklinde teklifler geldi. Biz de tabii Azerbaycan'dan gelen teklif vardı, Karabağ muharebesi gerçekleşmiş ve zaferle sonuçlanmıştı. O teklifle ilk defa kardeş millet Azerbaycan'da düzenledik. Orada da Teknofest yüksek hızlı bir şarj istasyonu gibi tüm Azerbaycan'ı kuşattı. Şimdi Anadolu'dayız. Teknofest KARADENİZ olarak Samsun'da etkinlik yapıyoruz. Tabii Karadeniz'in her tarafında teknoloji yarışmaları oldu. Bu yarışmalara bu yıl 600 bin yarışmacı katıldı, bu inanılmaz bir rakam. Samsun'daki festival alanı da Türkiye'nin bu teknoloji serüveninde geleceğe dair bizi çok aydınlık günlerin beklediğini gösteren bir duyguya sahip.
# istanbul # türkiye # milli # türk # Bir # ilk # çok # yılında # Teknofest karadeniz # teknofest karadeniz samsun # teknofest karadeniz bayraktar # teknofest karadeniz selçuk bayraktar # teknofest karadeniz program # teknofest karadeniz nerede # teknofest karadeniz programı # teknofest karadeniz ne zaman # teknofest karadeniz 2022 nerede