Batı'nın Rusya'ya enerji yaptırımları etkisiz kaldı

ABD ve Batı'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar etkisiz kaldı. Rusya, Ukrayna operasyonun ilk altı ayında gaz ve kömür ihracatından 158 milyar avro kazandı. Rusya'nın en büyük fosil yakıt ithalatçıları arasında ilk sırayı da Avrupa Birliği aldı. Öte yandan G7 ülkelerinin Rus petrolüne tavan fiyat uygulama kararına, Rusya'dan "Asya'ya daha fazla petrol göndereceğiz" yanıtı geldi.

NATO'nun genişlemesini engellemek için Ukrayna'ya operasyon başlatan Rusya, yaptırımlara rağmen operasyonun ilk altı ayında gaz ve kömür ihracatından 158 milyar avro kazandı.

Rusya'nın en büyük fosil yakıt ithalatçıları arasında ilk sırayı 85 milyar AVRO ile Avrupa Birliği aldı.

AB ülkeleri içinde Rusya'dan en fazla ithalatı 19 milyar AVRO ile Almanya, 11,1 milyar AVRO ile Hollanda, 8,6 milyar AVRO ile İtalya, 7,4 milyar AVRO ile Polonya, 5,5 milyar AVRO ile Fransa ve 5,2 milyar AVRO ile Bulgaristan yaptı.

RUSYA'DAN EN FAZLA
İTHALAT YAPAN
AB ÜLKELERİ:

1- ALMANYA - 19 MİLYAR AVRO
2- HOLLANDA - 11,1 MİLYAR AVRO
3- İTALYA - 8,6 MİLYAR AVRO
4- POLONYA - 7,4 MİLYAR AVRO
5- FRANSA - 5,5 MİLYAR AVRO
6- BULGARİSTAN - 5,2 MİLYAR AVRO


AB ülkeleri dışında Çin'in Rusya'dan ithalatı 35 , Türkiye'nin 10,7 , Hindistan'ın 6,6 ve Japonya'nın da 2,5 milyar AVRO oldu.

Öte yandan AB'nin petrol fiyatları üzerinden vurmaya çalıştığı Rusya, tavan fiyat uygulamasına yanıt olarak Asya'ya daha fazla petrol gönderme kararı aldı.

Rusya Enerji Bakanı Nikolai Shulginov "Petrol fiyat sınırı uygulamasına Asya'ya daha fazla petrol göndererek yanıt vereceğiz" dedi.

# türkiye # rusya # Ukrayna # hindistan # çin # almanya # fransa # japonya # avrupa # nato # Hollanda # bulgaristan # petrol # italya # ilk # Polonya # enerji # AB ülkeleri # g7 ülkeleri # rus petrolü # Rusya'nın Ukrayna operasyonu