İcra desteği nasıl sağlanacak?

Ulusal Kanal Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı icra takibine düşenlere 2 bin lira destek çalışmasının ayrıntılarına ulaştı. Edinilen bilgilere göre, çalışma iki türlü olacak. Biri elektrik, su ve doğalgaz gibi fatura borçlarını diğeri ise varlık yönetim şirketlerinden icraya düşmüş kişileri kapsayacak. Desteğin bütçesinin nasıl sağlanacağı ise net değil. Ekonomistlere göre şirketler bu paraları ödeyecekleri vergilerden düşebilir.

İcra takibine düşen vatandaşlar için çalışma başlatıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından icra takibine düşmüş vatandaşlara destek için çalışma yapıldığını açıklamıştı.

Çalışmanın ayrıntılarına Ulusal Kanal ulaştı. Edinilen bilgilere göre, çalışma iki türlü olacak. Biri elektrik, su ve doğalgaz gibi fatura borçları yüzünden icraya düşmüş vatandaşlar için. Sadece borcun 2 bin liraya kadar olan kısmı için devlet desteği sağlanacak.

Diğeri ise varlık yönetim şirketlerinden icraya düşmüş kişilerle ilgili. Çalışmanın iki ayağına yapılacak desteklerle yaklaşık 10 milyona yakın icra dosyasını kapsayacağı belirtildi.

Çalışmayı sadece Hazine ve Maliye Bakanlığı değil, Adalet, Ulaştırma ve Enerji Bakanlığı da yürütüyor.

Çalışma 1 Ekim'de yasama yılının başlaması ile birlikte Meclis'in gündemine gelecek. Ancak torba yasa içerisinde mi yoksa ayrı bir kanun teklifi mi olacağı henüz belli değil.

Desteklerin bütçesinin nasıl sağlanacağı da netleşmedi. Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri, şirketlerin feragat ettikleri rakamların kanunla belli olacağını söyledi.

 "VERGİDEN DÜŞÜLECEK"

Ulusal Kanal'a konuşan Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu, çalışmayı değerlendirdi:

- Bankalar, şirketler bu alacağı olanlar vergilerden mahsup edecekler. Adliyelerde hakimler karar dosyalarını alacaklar ancak af olundu gidin bilançonuzdan düşün bunu diyecek. Şirketler de bunu vergilerinden düşecekler. Düşünce de yıl sonunda Maliye Bakanlığı da vergi tahsil etmeyecek. Vatandaş mahkemelerde uğraşmaktan kurtulacak.
# su # adalet bakanlığı # erdoğan # vatan partisi # cumhurbaşkanı # ulusal kanal # elektrik # vatandaş # hakan topkurulu # Bir # doğalgaz # Ulaştırma Bakanlığı # enerji bakanlığı # Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu # Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu # Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı # fatura borçları