Almanya'da binlerce kişi "Kuzey Akım" sloganları attı

Rusya'ya uygulanan gaz ambargosuna Avrupa'da tepkiler artıyor. Artan enerji fiyatları nedeniyle Avrupa'nın bir çok ülkesinde halk meydanlara indi. Almanya'nın Magdeburg şehrinde toplanan binlerce kişi hükümete ambargo tepkisi göstrerek, 'Kuzey Akım!" sloganları attı.

Artan enerji fiyatları ve Rusya'ya uygulanan gaz ambargosu nedeniyle Avrupa'da eylemler sürüyor.

Almanya'da yapılan bir eylemde atılan sloganlar dikkat çekti.

Almanya'nın Magdeburg şehrinde toplanan binlerce kişi hükümete 'Kuzey Akım! Kuzey Akım" diyerek slogan attı.

Geçtiğimiz günlerde de Avrupa'da bir çok ülke eylemlere sahne olmuştu.

Fransa, Almanya ve Çek Cumhuriyeti de dahil olmak üzere birçok ülkenin sakinleri hükümet karşıtı eylemler için sokağa indi.

Çekya'da göstericiler AB’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarının Çek halkına ve ekonomisine zarar verdiği için sonlandırılması istedi.

Almanya'nın Köln kentinde de, doğal gaz zamlarına karşı yaklaşık 2 bin kişi gösteri yaptı. Mitinge katılanlar Almanya'nın Ukrayna'ya verdiği desteği geri çekmesi, Rusya'ya karşı yaptırımları sona erdirmesi ve Kuzey Akım 2'nin faaliyete geçmesini talep etti.

İtalya'nın Napoli şehrinde ise vatandaşlar elektrik faturalarını protesto etti, belediye binası önünde faturalarını yaktı. "Faturamızı ödemeyeceğiz! Şimdi kaos vaktidir!” sloganları atıldı.

Öte yandan Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Kuzey Akım boru hattı üzerinden gaz arzının tamamen durmasının Euro Bölgesi'nde resesyon olasılığını daha da artırdığını bildirdi.

# abd # rusya # Ukrayna # almanya # fransa # hükümet # avrupa # nato # Bir # italya # kremlin # Dmitriy Peskov # çekya # doğal gaz # eylül # Napoli # Kuzey Akım 2 # kremlin sözcüsü # köln # Çek Cumhuriyeti # prag # kuzey akım # doğal gaz sevkiyatı # ABD ve NATO karşıtı tepkiler büyüyor # Başbakan Petr Fiala # Elena Kolbasnikova