Koop İş emekçinin önündeki 3 kritik konuda kampanya başlattı

Emek cephesi taşerondan kadroya geçemeyen işçiler, emeklilikte yaşa takılanlar ve geçici işçiler için harekete geçti. Bir yandan Çalışma Bakanlığı konuyu gündeminde tutarken diğer yandan işçi tarafı ise gecikmeden hareket edilmesini talep etti. Türk-İş’e bağlı Koop İş Sendikası sosyal medyada üç konunun ivedi olarak çözümü için çalışmalara başladı.

Çalışma hayatının önündeki sorunlar için emek cephesi çözüm istiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı taşerondan kadroya geçemeyen, geçici işçiler ve emeklilikte yaşa takılanların sorunları için kolları sıvadı. Bu yıl sonuna kadar taşeron ve geçici işçilerin durumunun çözülmesi söz konusu.

Ancak emek cephesi vakit kaybetmeden bu çalışmaların bitirilmesini istiyor. Türk-İş’e bağlı Koop-İş Sendikası konu üzerinde bir kampanya başlattı.

Sendika Genel Başkanı Eyüp Alemdar, yaptığı açıklamada çalışmanın öncelikli olarak sosyal medyadan yürüyeceğini belirtti. Kampanya kapsamında Tweetler atılacak, 3 kritik konu başlığı gündemde tutulacak:

- Milli Eğitim Bakanlığı’nda geçici işçi kadrosunda çalıştırılan üyelerimiz, yılda 10 ay çalıştırılmakta, yılın 2 ayında ücret ve diğer gelirlerden mahrum kalmaktadırlar. Kamudaki tüm geçici işçiler, sürekli işçi kadrosuna geçirilmelidir. 696 sayılı KHK ile kadroya geçen çalışanlara tayin hakkı verilmemektedir. Bu çalışanlara tayin hakkı tanınmalı, yaşadıkları mağduriyet sona erdirilmelidir. Yine bu çalışanlar, resen emeklilik uygulamalarıyla karşı karşıya kalmışlardır. Resen emeklilik uygulamasına bir an önce son verilmelidir. Üniversitelerin iktisadi işletme ve sosyal tesislerinde çalışan işçilerin mali hakları, genel bütçeden karşılanmalıdır. Taşeron çalışma sistemi tümüyle kaldırılmalı, kadroya geçemeyen tüm taşeron işçilere kadro verilmelidir. Emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözülmelidir.
# Emeklilikte yaşa takılanlar # Bir # Çalışma Bakanlığı # son # taşeron # Eyüp Alemdar # geçici işçiler