ELİDAŞ kapasite artırımına gitti

Pamukta lisanslı depoculuk sisteminine hizmet veren Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi kapasite artırımına gitti. Açılış töreni, İzmir’in Selçuk ilçesinde yapıldı. ELİDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz, yeni atılımla beraber Ege Bölgesi rekoltesinin 5’te 1’ini karşılayacak duruma geldiklerini söyledi. Törene katılan Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da lisanslı depoculuk sayesinde fiyatların speküle edilemediğini belirtti.

Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk Anonim Şirketi 2011 yılında 17 bin ton kapasite ile işe başladı. Kapasite artırımı ve ek tesis açılışı ile beraber bu rakam 35 bin tona çıktı. Kapasite artırım töreni Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katılımıyla yapıldı.

ELİDAŞ’ın kurulmasında İzmir Ticaret Borsası ve 8 borsanın daha katkıları var. Yönetim Kurulu Başkanı Barış Kocagöz yeni atılımla kapasitelerinin arttığını dile getirdi.

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, ELİDAŞ'ın son 5-6 yıldır hep yüzde 100 doluluk oranıyla çalıştığını söyledi.

Törene katılan Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, lisanslı depoculuk sayesinde fiyatların speküle edilemediğinin altını çizdi.

Hisarcıklıoğlu en eski borsa olan İzmir Ticaret Borsası'nın lisanslı depo sisteminde en hızlı aksiyon alan kurum olduğuna dikkat çekti.

# İzmir # izmir # türkiye # pamuk # son # selçuk # Lisanslı depoculuk sistemi