Togg ne kadar üretilecek?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu TOGG, kuruluşunun üzerinden geçen 4 yılın ardından otomobili banttan indirmeye hazırlanıyor. TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model ile toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Togg’un üretiminin yapılacağı Gemlik'teki tesisin yapımı 18 Temmuz 2020'de başlamıştı. Tesis inşaatı çalışmalarında artık sona yaklaşıldı.

Seri üretimin başlamasıyla TOGG, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Segmentinin en uzun aks mesafesine sahip doğuştan elektrikli otomobil, tasarımının yanı sıra teknik özellikleriyle de öne çıkıyor.

Buna göre, Türkiye'nin Otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Doğuştan elektrikli modüler platform ile "300" ve "500" kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.

Öte yandan, şarj alt yapısına ilişkin de çalışmalar hem Bakanlık hem de Togg tarafında devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "81 ilin tamamında, 1.500'den fazla yüksek hızlı şarj istasyonunun kurulmasına yönelik toplamda 300 milyon liralık destek sağlayacağız. Böylece bir yıl içinde Türkiye’yi şarj istasyonları ile donatmış olacağız." açıklamasında bulunmuştu.

Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından da 2023 yılının ilk çeyreği sonunda C segmentindeki ilk aracı olan SUV pazara çıkacak. Ardından da yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla 5 farklı model araçların seri üretim aşamasına geçilmiş olunacak.

# türkiye # Bir # ilk # togg # Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank