2022 Beijing Kış Olimpiyatları başladı

Beijing'te olimpiyat meşalesi yanmaya başladı. Beijing Kış Olimpiyatları'nda müsabakalar başladı. Olimpiyatlarda 7 milli sporcu da Türkiye’yi temsil ediyor.

Bu yıl 24.'sü düzenlenen Kış Olimpiyatları, Çin'in başkenti Beijing'te başladı. Pekin 2022 Kış Olimpiyatlarına 90 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu katıldı.

Başkent sokaklarında olimpiyat havası esti. Caddeler ve sokaklar Kış Olimpiyatları'nı konu alan panolar ve dekorasyonlarla kaplandı. Olimpiyat maskotları panda Bing Duın Duın ve Çin feneri Şuıy Ron Ron'un figürleri şehrin farklı köşelerini süsledi.

Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi 7 sporcu temsil edecek. Kayakta 6, buz pateninde ise 1 Türk sporcu Çin'de yarışacak.

Kayakta alp disiplininde Özlem Çakıroğlu ve Berkin Usta, kayakla atlamada Fatih Arda İpçioğlu, kayaklı koşuda Özlem Ceren Dursun, Ayşenur Duman ile Yusuf Emre Fırat yer alacak. Kısa kulvar sürat pateninde ise Furkan Akar Pekin 2022 Kış Olimpiyatları’nda mücadele edecek.

Tokyo Olimpiyatları'nda atıcılık alanında altın madalya kazanan 21 yaşındaki Çinli sporcu Yang Çien, Olimpiyat ateşini Çin Seddi'nin en tepe noktasına çıkaran isim oldu. Hong Konglu sinema oyuncusu Jackie Chan da meşaleyi taşıyan isimler arasında yer aldı.

# spor # türkiye # çin # türk # kış # olimpiyat # kış olimpiyatları # Furkan Akar # Pekin Kış Olimpiyatları # pekin 2022 # Ayşenur Duman # 2022 beijing