Yemeksepeti Banabi emekçileri eylem yaptı

Yemeksepeti Banabi kurye ve depo işçileri, düşük zam oranını ve sendikalaşma girişimlerinin engellenmesini protesto etti. Şişli’deki Yemek Sepeti Genel Müdürlük Binası önünde basın açıklaması yapan işçiler, talepleri karşılık bulmazsa bu eylemlerin süreceğini ifade etti.

Yemeksepeti Banabi kurye ve depo işçileri, düşük zam oranını ve sendikalaşma girişimlerinin engellenmesini protesto etti.

Yüzde 32,7 zam teklifini kabul etmeyen bazı Yemeksepeti ve Banabi çalışanları bugün Şişli’deki Yemek Sepeti Genel Müdürlük Binası önünde Tüm Taşıma İşçileri Sendikası ile birlikte eylem yaptı.

Çalışanlar iş bırakma kararı almasa da İstanbul, Eskişehir ve İzmir’de kısa süreli kontak kapatma eylemleri yaptı. Talepleri karşılık bulmazsa bu eylemlerin süreceğini ifade etti.

İşçiler eriyen ücretlerine karşı şirketin düşük zam teklif ettiğini, esnaf kurye modeline geçmeye zorlayarak işçileri güvencesiz ve sendikasız çalışmaya ittiğini söyledi.

Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, işçilerin hak ettiği ücret verilmezse milyonları meydana indireceklerini söyledi.

Yemek Sepeti'nden ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

# izmir # istanbul # açıklama # türk # zam # protesto # eylem # Eskişehir # emek # emekçi # kariyer # Yemeksepeti # yemeksepeti banabi # banabi