CHP bölücülük afişlerine sahip çıktı

Etnik köken ve cinsel yönelim için yasal düzenleme vaadi yapılan reklam afişleri ile ilgili CHP’den yeni açıklama geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, tepki çeken etnik ve mezhepsel bölücülük afişlerine sahip çıktı. CHP’nin anayasal eşitliği savunduğunu belirten Öztrak, konuyla ilgili parti içindeki ilgili birimlerin çalışmalara devam ettiğini söyledi.

Etnik köken ve cinsel yönelim için yasal düzenleme vaadinde bulundular. Tepki çeken afişlerle ilgili yeni bir açıklama yaptılar.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafı ve imzasının bulunduğu afişlerde etnik köken ve cinsel yönelimin yasayla dezavantaj olmaktan çıkarılacağı yer aldı. Afişlere ilk tepki Vatan Partisi’nden geldi. Vatan Partisi Genel Sekteri Özgür Bursalı, “Bu afişler, CHP yönetiminin, ABD’nin küreselleşme adı altında Milli Devleti yıkma programının mızrak ucu olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır” dedi.

Bir tepki de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den oldu.

Tepkilerin ardından afişler partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a soruldu.

Soru: CHP’nin Cinsel yönelim ve etnik köken konusundaki dezavantajların yasa değişikliği ile gidereceği ifade ediliyor. Mevcut anayasamızda ve yasalarımızda dezavantaj yaratan ve değişiklik yapılmasını öngördüğünüz maddeler nelerdir?

Öztrak'ın yanıtı şu şekilde oldu:

- CHP, tüm yurttaşlarımızın insan hak ve özgürlüklerinden tam ve eşit fırsatlarla yararlanmasını, her türlü ayrımcılığın engellenmesini en önemli hedeflerinden biri olarak gören bir partidir. İlgili birimlerimiz bu konuda gerekli çalışmaları yürütüyor.
# chp # abd # açıklama # vatan partisi # kemal kılıçdaroğlu # Devlet # Vatan # afiş # faik öztrak # Partisi # düzenleme # bölücülük # öztrak # cinsel tercih