Türk ekibi Antarktika'ya ayak bastı

6.Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında yola çıkan Türk ekibi beyaz kıtaya ayak bastı. Ekip, kıtaya ulaşmak için yorucu ve heyecan verici bir yolculuk ve 7 günlük karantina sonrası King Georg Adası'na ulaştı.

Türk ekibi beyaz kıtaya ayak bastı.

6. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’ne katılan ekip, kıtaya ulaşmak için yorucu ve heyecan verici bir yolculuğu ve 7 günlük karantina sürecini geride bıraktı.

Güney yarım kürede yerleşimin olduğu en son nokta konumundaki Puerto Williams’ta 7 günlük karantina süreci sonrası yaklaşık 2 saat süren bir uçak yolculuğuyla İstanbul’dan 21 Ocak’ta yolculuklarına başlayan ekip Antarktika’nın King George Adası’na geldi.

Sefer ekibi, Antarktika Çevre Koruma Protokolü uyarınca kıtaya yerel olmayan canlıların taşınmasını engellemek için tedbirler aldı.

Kıtaya uçmadan önce bütün valiz ve kıyafetlerini olası kalıntılar için dikkatle kontrol eden ekip, uçaktan inerken botlarını dezenfektan solüsyonda temizleyerek karaya ayak bastı.

Antarktika yolunda ekibe Portekiz ve Bulgaristan ile yapılan iş birlikleri kapsamında 2 yabancı bilim insanı da projelerini gerçekleştirmek üzere katıldı.

Ekibin gemiye yerleşmesinin ardından lojistik ve bilimsel faaliyetlerine ilişkin ilk planlama toplantısı, sefer lideri ve yardımcıları koordinasyonunda gerçekleştirildi.

# istanbul # türk # gemi # bulgaristan # Bilim # Ulusal # portekiz # karantina # Beyaz Kıta # Antarktika # günlük # kıta