Turizmciler hükümeti Batı konusunda uyardı

Türkiye bu yıl 7,5 milyon Rusya’dan 3 milyon Ukrayna’dan turist bekliyor. Ancak Rusya’nın Ukrayna operasyonu planları değiştirdi. Ukrayna’dan rezervasyon iptalleri gelmeye başladı. Rusya’dan ise iptal yok ancak rezervasyonda durağan bir görünüm hâkim. Turizm sektörü hükümeti uyardı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, “ABD ve NATO baskısı nedeniyle Rusya ile olan iyi ilişkilerimizi bozarsak turizm sektöründe yok yılı yaşanır” dedi.

Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Türk turizm sektörü 2019’dan bu yana ağır darbeler alıyor. İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflası, Kovid-19 salgını, orman yangınları, enflasyon ve dövizdeki yüzde 100’lük artışı. 2022’ye umutla giren turizm sektörü Rusya’nın Ukrayna’ya askeri operasyonundan endişeli.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, 2022’de 7,5 milyon Rus turist beklentisi içinde olduklarını vurguladı. En kötü senaryo Rusya ve Ukrayna’dan turist gelmemesi. Bunun Türkiye’ye zararı ortalama 10 milyar dolar. Ukrayna pazarı askeri operasyon nedeniyle Türkiye için kapandı ancak Rus turistler tercihlerini Türkiye’den yana kullanmaya devam edecekler Sektör temsilcileri tam bu noktaya vurgu yaparak Türkiye’nin Rusya ile ilişkisine dikkat etmesi uyarısı yapıyor.

“Türkiye, ABD ve NATO cephesinde yer alırsa…” Bu ifadeleri turizm sektörü ve üreticiler duymak dahi istemiyor.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler, ABD ve NATO’nun baskısı ile Türkiye’nin Rusya ile olan iyi ilişkileri bozmadan bir dış politika belirlemesini dile getirdi.

# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # operasyon # türk # enflasyon # nato # orman yangınları # turizm # sektör # rus # askeri # turizmci # Kovid-19 salgını