Vatan Partisi'nden elektrikte KDV indirimine tepki

Vatan Partisi'nin yurt genelinde sürdürdüğü elektrikte kamulaştırma eylemlerine sanayici, üretici, esnaf ve vatandaştan büyük destek geldi. Tepki çeken yüksek faturalarla ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan indirim açıklaması yaptı. Elektrik faturalarında KDV yüzde 18'den 8'e düşürüldü. Elektrikte indirimin çözüm olmadığını söyleyen Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık, "Türkiyeyi bundan sonra elektriği kamulaştırabilecek hükümetler yönetecek." dedi.

Yüksek elektrik faturalarına karşı Vatan Partisi'nin günlerdir ucuz elektrik ve güvenlik için "elektrik dağıtımı kamulaştırılsın ve zamlar geri alınsın" eylemleri sürüyor.

Sanayici, üretici, esnaf ve vatandaştan büyük destek gören eylemler yurdun hemen hemen her noktasına yayıldı.

Tepki çeken yüksek faturalarla ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan açıklama yaptı.

Erdoğan'ın açıklamasına ilk değerlendirme Vatan Partisi'nden geldi.

Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık, üretimi önemli ölçüde sekteye uğratan zamlar sonrasında gelen indirimin esnaf, sanayici ve üreticilerin derdine derman olmayacağını söyledi:

- Halktan gelen büyük tepki karşısında hükümet düzeltme ihtiyacı duydu ama özel şirketlerin engelini aşamadı. Dolayısıyla ensaf üretici sanayici için pansuman bile olmayan bu indirimler bir geçiştirmedir.

Çözümü açıklayan Karanlık, Elektrik üretim ve dağıtımında kamulaştırma vurgusu yaptı:

- Türkiyenin bu durumu Vatan Partisi'nin önerdiği bu kararları almayı zorunlu kılıyor, tek çözüm elektirk üretim ve dağıtımında kamulaştrırma. Türkiye'yi elektriği kamulaştırabilecek hükümetler yönetecek bundan sonra.

Elektrik Mühendisleri Odası da Vatan Partisi gibi tek çözümün kamulaştırma olduğunu vurguladı:

- Enerjinin üretimin yüzde 80'i dağıtımın tamamını özel sektöre terk ettiler.

Ulusal Kanal'a konuşan Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemil Kocatepe, enerji alanının yönetilemediğini, özelleştirmenin zam ürettiğini söyledi. Dağıtım ve üretimde kamulaştırma vurgusu yaptı.

# türkiye # erdoğan # vatan partisi # ulusal kanal # elektrik # üretim # Vatan # tepki # Partisi # çözüm # kamulaştırma # KDV indirimi # vatan partisi işçi sendika bürosu # hüseyin karanlık