Şekere 3 kez zam tepki topladı

Malatya’da esnaf ve tüketici artık ucuza şeker alamıyor. Malataya Şeker Fabrikası, Türk Şeker ve Tarım A.Ş. aracılığıyla satış yapmaya başladı. Ancak satışlar vatandaşa değil aracı firmalara yapıldı. 50 kilogramlık şekeri 258 liradan alan firmalar vatandaşa 500 liradan satış yapıyor. Aracı firmalar sahipleri arasında milletvekillerinin de olduğunu söyleyen Vatan Partisi Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan, "hükümet bu ranta dur demeli" açıklaması yaptı.

Türk ekonomisi zor günlerden geçiyor. Tüketici her gün bir zamla karşı karşıya. Malatya’da eskiden ucuza alınan şeker de artık zamlı tüketilecek.

Malatya’da esnaf ve vatandaşlar şeker fabrikasından ucuza alım yapıp kendi paketlemesiyle beraber satış yapabiliyordu. Artık bu düzen bozuldu. Kamuya ait şeker fabrikaları bünyesinde kurulan Türk Şeker ve Tarım A.Ş. şirketleri aracılığıyla satış yapacak.

Bu şirketler satış yapacak fakat tüketiciye değil, aracı firmalara. Yani şeker kere 3 el değiştirecek. Tabii ki fiyat da 3 kez zamlanarak nihai kullanıcı tüketiciye ulaşacak.

VATANPARTİSİ'NDE HÜKÜMETE ŞEKER ÇAĞRISI

Devlet iştiraklerinin zarara uğratılarak, tüketiciye zamlı ürün satılmasına karşı olduklarını söyleyen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Aracı şirketler arasında milletvekillerinin de olduğunu söyleyen Doğan hükümete seslendi, "bu ranta son verilmeli" dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, şekerin 3 kere el değiştirip pahalıya satılmasını istemiyoruz açıklaması yaptı.

# şeker # vatan partisi # ekonomi # fiyat # türk # zam # hükümet # Devlet # Vatan # son # Tarım # Partisi # arif doğan # Türk Şeker