İstanbul'da kar hazırlığı başladı

İstanbul’da beklenen Sibirya kökenli soğuk hava dalgası ve yoğun kar yağışı hazırlıklarına başlandı. AFAD’da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla toplantı yapıldı. İstanbul’daki tüm kurumların ortak koordinasyon ve birlikte mücadele etmesi kararı alındı. Kentte Pazartesi gününe kadar okullar tatildi.

Meteoroloji İstanbul için turuncu alarm uyarısı verdi.

İstanbul genelinde 10 Mart'tan itibaren kuvvetli, yoğun kar yağışlarının, poyraz fırtınasının ve kuvvetli soğuk havanın etkili olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre de soğuk hava, kar yağışı ve kuvvetli rüzgâr önümüzdeki hafta başına kadar devam devam edecek.

Beklenen soğuk hava hazırlıkları için AKOM'da toplantı yapıldı. Toplantıya İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Beklenen kar yağışıyla ilgili tedbirlerin değerlendirildiği toplantıdan, ortak koordinasyon ve birlikte mücadele kararı çıktı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de sosyal medya hesabı üzerinden kar yağışı öncesi seferberlik çağrısında bulundu. Geçen ayki kar yağışında yaşanan eksiklikler için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na göndermede bulunan Kabaktepe, "Meteorolojinin uyarılarını dikkate aldık, önceden verdiğimiz tüm yemek sözlerini iptal ettik, İstanbul’da kar yağışı için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği de resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tüm özel ve resmi eğitim ve öğretim kurumlarının, 14 Mart tarihine kadar tatil edildiğini duyurdu.

Bir açıklama da Yükseköğretim Kurulu'ndan geldi. YÖK, İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitelerin 14 Mart Pazartesi gününe kadar tatil olduğunu açıkladı.

Öte yandan güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personelin 10 Mart 2022 Perşembe günü idari izinli sayılmalarına karar verildi.

İstanbul’da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle havayolu şirketleri de bir çok seferini iptal etti.

Ayrıca kar yağışı nedeniyle 13 Mart Pazar gününe kadar metro, füniküler ve tramvay hatlarında bazı seferler saat 02.00'ye kadar uzatıldı.

İstanbul'da günlerdir beklenen kar da kente giriş yaptı. Arnavutköy'e bağlı Hadımköy İstanbul Caddesi, İstanbul Havalimanı yolu ile Sarıyer, Silivri, Çatalca, Beylikdüzü, Kayaşehir, Bahçelievler ve Zeytinburnu'nun bazı kesimlerinde kar yağışı görüldü.

# İstanbul # istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # ekrem imamoğlu # chp # ak parti # açıklama # akom # meteoroloji # kar # Zeytinburnu # son dakika # yükseköğretim kurulu # eğitim # AFAD # Silivri # İstanbul Valiliği # Hava durumu # YÖK # sarıyer # okul # tatil # yemek # üniversite # bahçelievler # çatalca # son # beylikdüzü # mart # Ali Yerlikaya # seferberlik # Kayaşehir