Diyarbakır Anneleri'nden 8 Mart mesajı

8 Mart Dünya Kadınlar günü, yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 8 Mart nedeniyle mesaj yayınladı. Perinçek mesajında, “kadınlar siyasetin, üretimin, sanatın ve bilimin her alanında gönül tahtına oturacak." ifadelerini kullandı. Dünya Kadınlar Gününde, evlat nöbetindeki Diyarbakır Annelerinin de mesajı vardı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

"KADINLAR GÖNÜL TAHTINA OTURACAK"

8 Mart'ın dünya kadınları için mücadele günü olduğunu vurgulayan Perinçek, mesajında, “kadınlar siyasetin, üretimin, sanatın ve bilimin her alanında gönül tahtına oturacak." ifadelerini kullandı.

- Diliyoruz, kadınlar yalnız yılın bir gününde değil, 365 gününde baş tacı olsun. Kadın erkek ilişkilerinde gül ile gülün tartıldığı bir dünya için mücadele ediyoruz. Biliyoruz insanlık bu özlemine kavuşacak ve kadınlar siyasetin, üretimin, toplumun, sanatın ve bilimin her alanında gönül tahtına oturacak.

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, mesajında, Diyarbakır Annelerinin PKK’ya karşı evlat direnişini ve Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin uyuşturucuyla mücadelesini de hatırlattı. “Analırı, yürekten kutluyoruz ve onlarla birlikteyiz.” dedi.

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı’da, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü, Ulusal Kanal ekranlarından kutladı. Ayvalı, Bursa'da kurulu Teknomiks fabrikasında işten çıkarılan direnişteki kadın işçilere, destek mesajı gönderdi.

Dünya Kadınlar Gününde, evlat nöbetindeki Diyarbakır Annelerinin de mesajı vardı. PKK tarafından dağa kaçırılan çocukları için 918 gündür eylemi yapan anneler, HDP il binası önünde açıklama yaptı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Denizli’da Kadın Platformunca, valilik önündeki Atatürk anıtında çelenk töreni yapıldı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Denizli Şubesi de, Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanlarından Adöv Ayşe’nin mezarını ziyaret etti.

8 Mart dünya kadınlar günü etkinlikleri kapsamında, Marmaris'te de Cumhuriyet tarihinin şehit kadınları için fidan dikildi. Siirt'te kız öğrenciler, dünya kadınları için pedal çevirdi.

Mardin Kızıltepenin üretici kadınları ise, 8 Mart’ı tarlalarda çalışarak geçirdi. Tarlalarda soğan hasadı yapan kadınlar, Kadınlara özel bu günde de üretime katkı sunmaktan memnuniyet duyuyor.

# vatan partisi # Doğu Perinçek # kadınlar günü # Ulusal # diyarbakır anneleri # Cumhuriyet Kadınları Derneği # Partisi # mart # meltem ayvalı # kanal # 8 mart # Vatan Partisi Öncü Kadın