Üreten Kadınlar Akademisi hayata geçti

Kadın girişimcileri teşvik etme hedefiyle yola çıkan Halkbank, Üreten Kadınlar Yarışması Ödül Töreni’nde başarılı girişimcileri ödüllendirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati'nin de katıldığı törende konuşan Halk Bank Genel Müdürü Osman Arslan, uyguladıkları projede 105 bin kadına ve 10,7 milyar TL’ye ulaşan finansal destek sağladıklarını açıkladı.

Kamera: Melik Nacar

Halkbank’ın katkılarıyla sunulan destekler yatırıma ve üretime dönüştü. Üreten Kadınlar Yarışması Ödül töreninde Türkiye’nin başarılı kadın girişimcileri ödüllendirildi.

İstanbul'da yapılan ödül törenine Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de katıldı. Törende konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, bir yılını tamamlayan Üreten Kadınlar projesiyle 100 bin kadın girişimci hedefini aşarak 105 bin kadına ve 10,7 milyar TL’ye ulaşan finansal destek sağladıklarını açıkladı.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan bağımsız bir Türkiye için Üreten Kadın vurgusu yaptı.

Halkbank Türkiye’nin her köşesinde ürettikleri ile kendisine ailesine yöresine ve ülkesine katkı sağlayan kadınlara destek oluyor.

Ödül törenine katılım sağlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati önemli vurgularda bulundu.

Nureddin Nebati, aile kurumunun önemine ve kadının ekonomideki büyük rolüne işaret etti

Kadın girişimcileri destekleyen belediyeler diğer tüm yerel yönetimlere kadın kooperatifleri destekleme çağrısında bulundu.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen girişimci kadınlar, el emekleriyle ürettikleri ürünleri sergiledi.

Bölgelerine örnek olan kadınlar, kurdukları işler sayesinde yöre kadınına da istihdam sağlıyor.

Güçlü Türkiye Güçlü Kadınlarla olur sloganı ile üreten Türk kadınını anlatan kısa film ise büyük ilgi topladı.

“Güçlü bir toplum için güçlü kadınlar” diyerek yola çıkan Halkbank, kadınlara girişimcilik alanında eğitimler sunarak Üreten Kadınlar Akademisini de hayata geçirdi.

Cumhuriyete ilham Veren Kadınlar sergisinin araştırma safhalarında yer alan İlknur Bektaş, Türk kadının gücünü anlattı.

İlk Türk Kadın Gazeteci Fatma Şadiye Hanım’dan İlk Türk Kadın edebiyatçı Fatma Aliye Topuz’a, Dünyanın ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen’den sayısız kahraman Türk kadınına, tamamı üreten kadınların ilham kaynağı oldu.

Tören alanında, kız çocuklarının fikirleri doğrultusunda çeşitli sanatçılar tarafından geri dönüştürülebilir malzemelerden oluşturulan eserlerin yer aldığı sıfır atık odaklı Düşün Dönüştür Sürdür Sergisi de yer aldı

Halkbank Üreten Kadınlar Yarışması'nda çeşitli başlıklar altında para ödüllerinin yanı sıra iki özel ödül ve çeşitli ayni destekler sunuldu.

Halkbank önümüzdeki dönemde Türkiye’deki tüm kadınlara destek olmaya ve yeni projeleri hayata geçirmeye devam edecek.

# istanbul # türkiye # türk # kadın # halkbank # Osman Arslan # ödül töreni # nureddin nebati # güçlü Türkiye # güçlü kadın # Bağımsız Türkiye # bağımsız kadın