Açma-kapama bedeli kaldırılıyor mu?

Elektrik, doğalgaz, telefon ve internet hizmetlerinde açma-kapama bedellerinin kaldırılması için çalışma yapıldığı öğrenildi. Konu Meclis Sanayi Komisyonu’nda Tüketiciyi Koruma Yasası’nda değişiklik yapılan teklifin görüşmeleri sırasında gündeme geldi. Muhalefetin önerilerinin ardından söz alan ilgili Bakanlıkların uygulamaya son vermek için çalışma başlattığı ifade edildi.

Faturalarda açma kapama bedeline son verilmesi gündemde.

Meclis Sanayi Komisyonu’nda Tüketiciyi Koruma Yasası’nda değişiklik yapan kanun teklifi ele alındı. Görüşmeler sırasında muhalefet partilerinin milletvekilleri, "elektrik, doğalgaz, su, telefon ve benzeri hizmetleri sağlayan şirketler açma-kapama bedeli altında ücret talep edemez" şeklinde önerge verdi.

Muhalefet milletvekillerinin bu önerisi komisyonda kabul edilmedi. Ancak edinilen bilgiye göre, toplantıya katılan ilgili bakanlık bürokratları, komisyon üyelerine, bu konuda ayrı bir düzenleme yapıldığı bilgisini paylaştı.

Yurttaşı yakından ilgilendiren, "açma-kapama ücretleri" konusunda belediyeler, elektrik idaresi ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca çalışma yapıldığı belirtildi.

Yurttaştan, fatura ödenmediği için doğal gaz açma-kapama bedeli olarak 36 lira, GSM operatörleri için 30-50 lira arasında değişen açma-kapama bedeli alınıyor. Ayrıca, elektrikte açma kapama bedeli alçak gerilim hattı bulunan haneler için 37 lira, orta gerilim hattı bulunan haneler için ise 189 lira olarak uygulanıyor.

# su # ekonomi # meclis # tüketici # komisyon # kanun # doğal gaz # doğalgaz # telefon # son # Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı # fatura # elektirk # telekominikasyon