3600 ek gösterge için önemli viraj

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği 3600 ek gösterge için ikinci toplantı yapıldı. Çalışma Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıda Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir sunum yaptı ve beklentilerini hükümete iletti. Sunumda, 3600 ek göstergeden sadece belirli meslek gruplarının değil tüm kamu çalışanlarının faydalanması istendi.

Taraflar 3600 ek gösterge için bir araya geldi, talepler dinlendi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3600 ek gösterge için ikinci toplantı 16 Mart’ta yapıldı. Memur-Sen ve konfederasyona bağlı 11 sendika temsilcisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya geldi.

Yaklaşık 1 saat süren toplantıya Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı yetkilileri de katıldı. Toplantıda Memur-Sen taleplerini içeren bir sunum yaptı.

Toplantının ardından açıklama Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’dan geldi. Yalçın, çalışmanın sadece belirli meslek gruplarını değil tüm kamu çalışanlarını kapsaması talebini ilettiklerini ifade etti:

- İkinci toplantıda bugün ek göstergenin çerçevesi nasıl olmalı konusunda teknik tartışmalar yapıldı.
- Emekli maaş ve ikramiyelerine dokunacak şekilde bir yaklaşımı kamu tarafıyla paylaştık.
- Tüm kamu çalışanlarının bunun içerisinde kendisini bulacağı bir çerçevede tazminat yükseltme oranlarını da yükselterek esas olan emekli maaşlarını ve emekli ikramiyelerinde memnuniyet üretme konusunda temel yaklaşımımızı hizmet kolları ve genel bazlı kamu tarafıyla paylaştık.
- Bugünkü toplantıda tüm çalışanların kendisini içinde bulacağı bir genel memnuniyeti baz alan adaletli biz düzenleme konusunda temel yaklaşımımızı ve ısrarımızı ifade ettik.

Taraflar üçüncü toplantıyı ise 10 Mayıs’ta yapacak.

Ulusal Kanal’ın Bakanlık kaynaklarından edindiği bilgilere göre, sunumun ardından toplantıya katılan yetkililerin taleplere yönelik çalışmaları hızlandıracağı belirtildi.

Yapılacak çalışma üçüncü toplantı öncesi Bakan Bilgin’e sunacak.

Vedat Bilgin’in tüm kamu çalışanlarını kapsayan bir çalışma yapmak istediği ifade edildi. Ancak ilgili bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı’nın çalışmanın devlete maliyetini hesaplayarak bir yol haritası çıkarmak istediği bildirildi.

# açıklama # cumhurbaşkanlığı # ulusal kanal # 3600 ek gösterge # Ulusal # işçi # toplantı # emek # sendika # vedat bilgin # memur # mart # memur sen # 16 mart # son dakika 3600 ek gösterge haberleri # 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak