Akkuyu NGS'nin ekipmanları sahaya ulaştı

Mersin'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 1'inci ünitesine ait türbin tesisi ekipmanları sahaya ulaştı. 7 gün süren taşıma işleminin ardından, türbin tesisinin ana ekipmanları, inşaat sahasındaki Doğu Deniz Kargo Terminali'ne teslim edildi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 1'inci güç ünitesine ait türbin tesisinin ana ekipmanları geçici depolama alanına ulaştı. Ekipmanlar arasında stator, turbo jeneratör rotoru ve düşük basınçlı silindir yer alıyor

Ekipmanın kabul işlemleri sırasında Nükleer Düzenleme Kurumu uzmanları ile Akkuyu Nükleer şirketi ve ekipman tedarikçiliği görevini üstlenen şirket temsilcileri de hazır bulundu.

Nakliye sonrası ekipmanların sağlamlığını kontrol etmek için de özel bir komisyon tarafından giriş kontrolü yapıldı.

En yüksek kalite standartlarına göre yapılan denetimin ardından türbin tesisinin ekipmanları deniz yoluyla Akkuyu inşaat sahasına teslim edildi.

Yakın zamanda başka bir düşük basınçlı silindir gövdesi ve ses izolasyonunu sağlayan türbin kasası da sahaya ulaştırılacak.

Yapımı devam eden santralde bu yıl ilk güç ünitesinin türbin binasının ana teknolojik ekipmanının kurulumuna başlanması planlanıyor.

# enerji # nükleer # Akkuyu # ekipman # ngs # akkuyu nükleer santrali