KDV indirimi olan ürünler hangileri?

Temel ihtiyaç maddelerinden konuta, sertifikalı tohum ve fidandan tıbbi cihazlara kadar birçok üründe yüzde KDV indirimi yapıldı. Bazılarının da KDV'si artırıldı. Peki hangi ürünlerde KDV oranları ne kadar oldu?

KDV sadeleştirme çalışması kapsamında yeni düzenlemeleri duyurdu. Temel ihtiyaç maddelerinde KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e indirildiğini söyledi.

Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete ve bebek bezi gibi ürünler KDV indirimi kapsamına girdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı. Temel ihtiyaç maddelerinden konuta, sertifikalı tohum ve fidandan tıbbi cihazlara kadar birçok üründe KDV indiriminin yapıldığını duyurdu.

Konutta 150 m2 için KDV %8 üzeri için ilk 150 m2si için KDV %8, aşan kısmı için m2 başına %18 KDV. Afet riski taşıyan alanların dönüştürülmesi kanunu kapsamındaki konutlarda ise 150 m2 ye kadar yüzde 1, aşan kısmı için ise yüzde 18 KDV.

Sağlık bakanlığı mevzuatı kapsamındaki tıbbi cihazların KDV'si yüzde 18'den 8'e indirildiğini söyleyen Erdoğan, Tarıma yönelik KDV düzenlemelerini de açıkladı.

Tarım sektöründe de her türlü sertifikalı tohum, fide, fidan teslimlerinde KDV yüzde 1'e indirildi.

Yatırım teşvik belgesi kapsamındaki işlerde de KDV istisnası yönteminin değiştiğini belirten Erdoğan, turizm yatırımlarının da buna dahil edildiğini söyledi.

Öte yandan oto galericilerinin araç alım satımından elde ettikleri kar ile yat, kotra, tekne ve gezinti gemilerinin satışında halen yüzde 1 olan KDV oranı yüzde 18'e yükseldi.

# sağlık # erdoğan # açıklama # bakanlar kurulu # market # kar # yatırım # turizm # kdv # tekne # Yat # KDV indirimi # kotra # ihtiyaç # temel ihtiyaç # kdv indirim