Hakkari'de öğrenciler ragbiyi sevdi

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde görev yapan beden eğitimi öğretmeni Ramazan Kaplan, öğrencilerini ragbi sporuyla tanıştırdı. Öğrenciler 23 Mayıs'ta Trabzon'da düzenlenecek Okul Sporları Tag Ragbi Türkiye Şampiyonası'nda iyi bir derece elde etmek istiyor.

Hakkârili çocukların dünyası ragbi sporuyla değişti. Öğretmenleri sayesinde ragbiyle tanışan öğrenciler Türkiye Şampiyonası’nda iyi bir derece elde etmek için antrenman yapıyorlar.

Ragbi, iki takım arasında, oval bir topun el ve ayaklarla kontrol edilerek sayı yapılması esasına dayalı olarak oynanan takım oyunu. Birçok ülkede popüler branş haline gelen ragbi sporu, ülkemizde de ilgi görüyor.

Beden eğitimi öğretmeni Ramazan Kaplan, iki yıl önce Şemdinli ilçesine atandı. Kaymakamlığın "Şemdinli'de Bahar Gençlikle Başlar" projesi kapsamında kurs açtı. Öğrencilerini bu sporla tanıştırdı.

Kaplan, 15 öğrencisiyle ragbi takımını kurdu. Takım antrenmanlara başladı. Öğrenciler kul Sporları Türkiye Şampiyonası’nda iyi bir derece elde etmek için çalışıyor.

# Hakkari # türkiye # Hakkari # öğrenci # ramazan # bahar # ragbi