Antalya’da kaynak pazar sevinci yaşanıyor

Rusya’ya tüm yaş sebze ve meyve ihracatındaki yasakların kalkması sevinçle karşılandı. Antalya'ya geçen günlerde gelen Rus heyet, üretim, paketleme, laboratuvar yerlerinde inceleme yapmıştı. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, kararı Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Göktepe, “Rusya bizim için çok ciddi bir pazar. Bu karar üreticilerimiz için umut verici.” dedi.

Tarımsal üretim merkezi Antalya’da kaynak pazar sevinci yaşanıyor. Rusya'nın Türkiye’den tüm yaş sebze ve meyve ihracatındaki yasakları kaldırması sektörü mutlu etti.

Rus heyet, geçen günlerde Antalya'da saha çalışması yaptı. Heyet seralarda, paketleme tesislerinde ve laboratuvarda incelemelerde bulundu. Ardından da ihracat yasağının kaldırıldığını açıkladı.

Rusya'ya bölgeden domates, biber, patlıcan, üzüm, incir, kiraz, şeftali, kabak, nar, greyfurt, portakal gibi ürünler ihraç ediliyor. Yasağın kalkmasıyla ihracat rakamlarının daha da artması bekleniyor.

Antalya'nın Alanya ilçesi yalnız turizmle değil tarımıyla da dünyaya açılan önemli bir üretim merkezi. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Rusya’nın bu önemli kararını Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

Tüm ürünlerin yetiştirildiği ilçe hızla artan üretim hacmiyle ülkemizin muz ambarına dönüştü. Göktepe, bölge üreticisinin en önemli sorunun girdi maliyetleri olduğunu söyledi.

Örtü altı üretimde yenilenebilir enerji için destek istendi.

Alanya Ziraat Odası Başkanı, üretici ve tüketicinin korunması için de taban ve tavan fiyat uygulaması talep etti.

Göktepe, sürdürülebilir üretim için ürün bazlı desteklemenin önemini vurguladı.

# türkiye # rusya # antalya # ihracat # üretici # alanya # Ulusal # üretim # rus # Tarım # ziraat # Yaş meyve # Yaş sebze