Cezaevlerinde elektrik faturalarına düzenleme

Cezaevlerindeki hükümlü ve tutukluların elektrik faturalarında düzenlemeye gidiliyor. Düzenleme ile mahkumların kendi talepleriyle kullandıkları elektrikli eşyanın faturası 'Mesken aboneliğine' dahil edilecek. Kadın ve çocuk hükümlülerin tüm elektrik giderleri, cezaevi bütçesinden karşılanacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, geçtiğimiz günlerde sinyallerini verdiği cezaevlerinde yapılması planlanan değişikliklerle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Yapılacak düzenlemeyle, tutuklu ve hükümlerin elektrik faturalarına kolaylık getiriliyor. Buna göre, mahkumların, cezaevi imkanları dışında kendi talepleriyle kullandıkları elektrikli eşyanın faturası ‘Ticarethane abone grubu’ kapsamından çıkarılarak ‘Mesken aboneliğine’ dahil edilecek.

Ayrıca cezaevlerinde ‘hassas gruplar’ içeresinde yer alan çocuk ve kadın hükümlülerin tüm elektrik giderleri cezaevi bütçesi tarafından karşılanacak.

Hükümlü ve tutukluların ihtiyaçları doğrultusunda oda ve koğuşlarında bulundurabilecekleri giyim eşyalarının artırılmasına ilişkin de düzenleme yapılıyor.

Mevcut uygulamada hükümlü ve tutukluların yanlarında bulundurabilecekleri eşyalar cins ve miktar olarak tek tek sayılmak suretiyle sınırlandırılmıştı.

Yapılan düzenleme ile hem hükümlülerin bulundurabilecekleri eşyaların sayısı artırıldı hem de bu eşyaların tek tek sayılması uygulamasından vazgeçildi.

# cezaevi