ASELSAN’ın yeni silahı sınavları geçti: Göker göreve hazır

ASELSAN’ın geliştirdiği Göker 35 milimetre Çok Maksatlı Silah Sistemi, göreve hazır olduğunu gösterdi. Sistem, mini/mikro İHA sınıfında yer alıyor. Küçük ve zorlu hedefleri beklenin çok üzerinde menzillerde imha etmeyi başardı.

ASELSAN’ın yeni silahı Göker sınavı geçti.

Göker 35 milimetre Çok Maksatlı Silah Sistemi, sabit tesis ve sınır bölgelerinde konuşlanmak üzere, güncel çok alçak irtifa hava savunma ihtiyaçlarına ve kara tehditlerine karşı yanıt verecek şekilde tasarlandı.

Testler başarıyla tamamlandı. Göker, testler sonucunda sınır ve üs savunmasında göreve hazır olduğunu kanıtladı.

Mini/mikro insansız hava aracı sınıfında yer alan Göker, oldukça küçük ve zorlu hedefleri beklenenin çok üzerinde menzillerde imha etmeyi başardı. Aynı zamanda kara hedeflerine karşı da oldukça uzun menzillere kadar etkin olduğunu gösterdi.

Sistem, 35 milimetre parçacıklı mühimmatın güç çarpanı olarak kullanımıyla hava hedeflerine karşı 4 kilometreye kadar etkili oluyor. Kara hedeflerine karşı ise zırh delici mühimmat, yüksek patlayıcılı yangın mühimmatı ve ATOM mühimmatları sayesinde 5 kilometrenin üzerinde menzilde yüksek etkinlik sağlıyor.

Sistem, geniş yükseliş ekseni kapsaması ile özellikle dağlık alanlarda düşük alçalış açılarına atış olanağı sağlıyor. Böylece hem kara hem de hava hedeflerine karşı yüksek başarım gösteriyor.

# ASELSAN