Diş tedavisinde dijital katkısı: Bir saatte işlem tamam

Dijital teknoloji diş tedavisinde süreci kısalttı. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde, ağız içi lazer tarayıcılarla alınan ölçüler dijital yüz ve çene görüntüleriyle eşleştiriliyor. Sonra cerrahi müdahale yapılıyor, yaklaşık 1 saat içinde hastalara teslim ediliyor.

Ağız içi lazer tarayıcılarla ölçü alınıyor. Bu ölçü yüz ve çene görüntüleriyle eşleştiriliyor. Cerrahi müdahalenin ardından, yaklaşık 1 saat içinde porselen dolgunuz hazır. Dijital teknoloji diş tedavisinde süreci kısalttı.

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde, dijital teknolojiler, yazıcılar ile anında yenileme üretimi konularında gelişmeler ileri safhada.

Vatandaşların dişleri için kaplama kron ya da porselen bir dolgu yapılması gerektiği acil durumlarda hemen harekete geçiliyor. Laboratuvarda bir saatte porselen dolgu tasarlanıyor ya da köprü üretilerek vatandaşa teslim ediliyor.

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Özkan, özellikle kalp ameliyatı olacak kişilerin, diyabetli bireylerin ve böbrek hastalarının ilk önce tüm diş tedavilerinin yapılması gerektiğini vurguladı.

Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Umut Aslan, dijital teknolojilerle bir dişin nasıl yapıldığını uygulamalı gösterdi.

# diş sağlığı # dolgu # lazer # marmara üniversitesi # Yasemin Özkan