Elon Musk, Tesla'nın insansı robotu Optimus'u tanıttı

Elektrikli otomobil devi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, insansı robot prototipi Tesla Optimus modelini tanıttı. AI Day etkinliğinde görücüye çıkan İnsansı Robot Prototipi Tesla Optimus önce katılımcılara el salladı ardından dans etti.

Önce salona selam verdi, ardından dans etmeye başladı. Tesla araba üretiminin dışında şimdi de yapay zekaya sahip insansı robot yaptı. Elon Musk Optimus’u tanıttı.

AI Day etkinliğinde tanıtımı yapılan robotun yapım süreçleri hakkında uzmanlar sunumlar yaptı. İnsansı robot prototipi Tesla Optimus kablosuz olarak herhangi bir bağlantı olmadan çalışabiliyor.

Optimus, ilk aşamalarda Tesla'nın fabrikalarındaki gibi tekrarlayan işlerde kullanılacak. Gelişen Yapay zeka sayesinde Optimus, insanların yapabildiği hemen her işi yapabilir hale gelecek.

Tesla’nın elektrikli otomobiller için tahrik ünitesi üretme deneyiminden faydalandıklarını açıklayan Elon Musk robotik için gerekli olan yapay zeka algoritmalarını oluşturmak için fazla zaman harcadıklarını söyledi.

Tanıtım sırasında Tesla’nın ekibi, gövdesi tamamen monte edilmiş ancak işlevsel olmayan bir Optimus modelini daha gösterdi. Üretime çok yakın versiyon olan robotun, henüz yürüme aşamasında olmadığı açıklandı.

Tesla Optimus 2.3 kWh bataryaya sahip.Yakın gelecekte seri üretime geçmesi düşünülen insansı robotun 20.000 dolardan daha ucuz olacağı belirtiliyor.

# Elon Musk # yapay zeka teknolojisi # Tesla