Asgari ücrette gözler yarın yapılacak toplantıda

Milyonların beklediği asgari ücrette ikinci görüşme 14 Aralık'ta yapılacak. Rakamların konuşulması beklenen toplantıda, Maliye ve Ticaret Bakanlıklarından yetkililer de sunum yapacak.

2023 yılında geçerli olacak asgari ücret için maraton devam ediyor.

Masada işçiyi Türk-İş, işvereni Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu TİSK, hükümeti ise Çalışma Bakanlığı temsil ediyor. 7 Aralık'ta yapılan ilk toplantıda Bakanlığın yaptığı kamuoyu beklenti anketinin sonuçları paylaşıldı.

Buna göre, kamuoyunun 2023 yılı asgari ücreti için ortak beklentisi 7 bin 845 lira oldu. İşçilerin asgari ücret beklentisi 7 bin 500 lira üzerindeyken, işverenlerin ise 7 bin lira olarak hesaplandı.

Asgari ücretle çalıştığını belirten işçilerin beklentisi de ortalama 7 bin 630 lira olarak belirlendi.

Türk-İş ise masaya 7 bin 7785 lirayı başlangıç olarak oturacağını açıkladı. Konfederasyon
açlık sınırı araştırmalarının altında bir rakama imza atmayacaklarını belirtti.

Tüm bu gelişmelerle birlikte asgari ücret görüşmelerinde ikinci randevu 14 Aralık'ta olacak. Çalışma Bakanlığı'nda bir araya gelecek tarafların rakamlar üzerinde istişarelere başlaması bekleniyor.

2'nci toplantı için bir diğer beklenti de, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'ndan yetkililerinin Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na sunum yapması.

# Asgari ücret # türk iş # Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu # TİSK # Hazine ve Maliye BakanlığI # asgari ücret tespit komisyonu