Fahiş aidata yasal adım: Bakanlık özel birim kurdu

Bir süredir sosyal medyada gündeme gelen fahiş aidatlar Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını harekete geçirdi. Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre; site yönetim hizmeti veren şirketler ile ilgili mevzuat çalışmaları yürütmek üzere özel bir birim kurdu.

Apartman ve site aidatlarında fahiş artışlar yaşanması ve toplu eylemlerin düzenlenmesi üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını harekete geçti.

Sitelere yönetim veren şirketlere yönelik mevzuat çalışmaları yürütmek üzere Bakanlık bünyesinde Şube Müdürlüğü kurulacak. Denetleme ve sertifika verme yetkisi Şube Müdürlüğü'nde olacak:

- Kat maliklerinin haklarının korunması amacıyla, birden çok bağımsız bölümü bulunan konut ve işyerlerinin 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre yönetilmesi ile ilgili faaliyet gösteren firmalara ilişkin mevzuat çalışmaları yapmak, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak site yönetimlerinin sorunlarının çözülmesine yönelik olarak faaliyetlerde bulunmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyesinde birim kurularak faaliyete geçmiştir. Söz konusu birim kanuni düzenleme çalışmasının ardından ikincil mevzuat çalışmaları yürütecek.

Açıklamada, “Böylece site yönetimi hayatında yer alan bir boşluk giderilmiş olup, ikincil mevzuat çalışmalarının tamamlanması ile birlikte sitelerde yaşanan yönetim sorunlarının azalması yönünde önemli bir aşama kaydedilmiş olacaktır” ifadeleri kullanıldı.

# Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı # aidat