Fatih Dönmez'den doğal merkezi açıklaması: Son durum ne?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Trakya’da kurmayı planladığımız doğalgaz ticaret merkezi için izlenecek yol haritasını kısa sürede netleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Meclis Genel Kurulu’nda bütçe mesaisi devam ederken konuştu.

Bakan Dönmez, yeni kurulacak doğal gaz ticaret merkezinin yol haritasının kısa sürede netleştirileceğini kaydetti. Dönmez, sıvı doğal gaz olarak bilinen LNG ve Karadeniz’den çıkacak doğal gaz sayesinde ticaret yapılabileceğini söyledi.

Fatih Dönmez, 2022-2026 döneminde 275 yerleşim yerine daha doğal gaz ulaştırmayı hedeflediklerini de belirtti. Dönmez, 4 milyon eve 3 milyar lira doğalgaz desteği yapılacağını da söyledi:

- 20 yılda doğal gaz imkanı sunduğumuz vatandaşlarımızın sayısı 4,2 katına çıkarak 69 milyona ulaşmıştır. Böylelikle, ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde 80'ine doğal gaz kullanım imkanı sunulmuştur.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, nükleer enerjiye de değindi. “Nükleer enerjiyi arz kaynaklarımız arasına dahil etmek olmazsa olmazımızdır
- Şu anda dünyanın en büyük nükleer güç santrali şantiyesi olan Akkuyu NGS'de dört reaktörün de inşaatı aynı anda devam etmektedir. NGS tam kapasite ile çalışmaya başlayınca, yılda yaklaşık 35 milyar kWh ile ülkemizin mevcut elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 10'u sıfır emisyon ile karşılanacaktır. Akkuyu NGS dışında en az iki tane daha NGS'nin kurulmasına yönelik çalışmalarımız da devam etmektedir.
# enerji bakanı # Fatih Dönmez # trakya # doğal gaz