Gıda komitesi toplandı: TMO uygun fiyatlı alımlara başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gıda Komitesi toplantısı sonrası açıklama yaptı. Nebati, Et ve süt üreticilerinin maliyetlerinin azaltılması için Toprak Mahsulleri Ofisi'nin uygun fiyatlı arpa ve mısır satışını tekrar başlamasının kararlaştırıldığını belirti.

Toprak Mahsulleri Ofisi, uygun fiyatlı arpa ve mısır satışına tekrar başlayacak.

Karar Gıda Komitesi toplantısı sonrası alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Et ve süt üreticilerinin maliyetlerinin azaltılmasını teminen TMO tarafından uygun fiyatlı arpa ve mısır satışının tekrar başlatılmasının kararlaştırıldığını belirti.

 "GELİŞMELER ANALİZ EDİLMİŞTİR"

Hazine ve Maliye Bakanlığından da Gıda Komitesi toplantısı ile ilgili bir açıklama yayınlandı.

- Çiğ süt ve kırmızı et başta olmak üzere gıda ve tarım ürünlerinin yurt içi ve yurt dışı arz ve fiyatlarına ilişkin son dönemdeki gelişmeler analiz edilmiştir. Üretici ve hal fiyatları ile perakende fiyatları arasındaki farkın nedenlerini araştırmak için daha önce kurulan alt komitenin çalışma kapsamı genişletilmiştir. Buna göre, Gıda ve tarımsal ürünlerin arz ve talep durumu, fire oranı, lojistik süreci ve fiyat gelişmeleri de dikkate alınarak tarladan sofraya kadar tüm aşamaları analiz edilecek ve gerekli çalışmalar ivedilikle hayata geçirilecektir. 


Kent tarımının yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarının hızlandırılmasına da karar verildiği ifade edildi.

# tmo # mısır # Nurettin Nebati # Hazine ve Maliye BakanlığI