Kumlucalı üretici'den sigorta çağrısı: ''TARSİM kapsamı yeniden ele alınsın''

Antalya’nın Kumluca ilçesinde sel felaketinin enkazı devlet millet seferberliğiyle kaldırılmaya çalışılıyor. TARSİM zarar gören seralarda çalışmalarını yapıyor ancak ürünlerde kapsam daraltıyor.

Sel önüne kattığı her şeyle birlikte hayallerini, emeklerini, ürünlerini de alıp gitti. Geride koca bir enkaz bıraktı ancak çiftçi yeniden üretime sarıldı. Şimdi yaralar devlet millet seferberliğiyle sarılıyor, sarılacak da.

Son yılların en büyük sel felaketinin yaşandığı Antalya’nın Kumluca ilçesinde, zarar büyük. Can kaybı olmaması onların tek tesellisi.

Bazı seralarda bir tarafta selin vurduğu ürünler, diğer tarafta da sanki selden zarar görmemiş gibi duran ürünler görülebiliyor. Ancak bu durum yanıltıcı. Ziraat Mühendisi Ahmet Dumanoğlu’na göre, bu ürünler de önünde sonunda çürüyecek.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, devletin hızlı müdahale ettiğini belirtti. Ancak ileriye dönük çiftçinin zararlarının karşılanması konusunda yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Türkiye Çiftçi Birliği Başkanı Şaban Dede de TARSİM’in sel mağdurlarının yararına kararlar almasını talep etti.

Kökce, devlet desteğiyle çiftçinin üretime devam edeceğini belirtti.

Fiyatların düşmesine rağmen "sel oldu" bahanesiyle büyükşehirlerde fiyatlar artırılıyor. Bu durum en çok da onların canını yakıyor.

Kökce, fırsatçılığın önüne geçilmesini istedi.

# TARSİM # Kumluca Ziraat Odası # kumluca