Memur-Sen'den hükümete maaş çağrısı: ''Rakam artışı değil alım gücü''

Memur-Sen, 2023 yılında uygulanacak asgari ücretin açıklanmasının ardından hükümete bir çağrı yaptı. Genel Başkan Ali Yalçın, enflasyona karşı sabit gelirlilerin korunmasını talep etti.

Memur zammı ile en düşük ve en yüksek memur maaşları, asgari ücretin açıklanmasının ardından yeniden gündeme geldi. Memurlar, 6 aylık enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammına göre belirlenen memur zammı için son enflasyon verisini bekliyor.

5 aylık enflasyon farkı yüzde 15,11 olarak belirlenirken gözler 2 Ocak günü açıklanacak Aralık ayı enflasyon rakamlarına çevrildi.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü Ocak ayına çevrilirken yeni asgari ücretin kamuoyuna duyurulmasının ardından Memur-Sen'den de bir açıklama geldi.

Konfederasyon Genel Başkanı Ali Yalçın, asgari ücrete yapılan artışın örnek olması gerektiğini belirtti. Enflasyona karşı mutlak bir koruma gerçekleştirilmesini istedi.

Yalçın yazılı açıklamasında, "Önemli olan rakamsal artışların değil, alım gücünü artıran ve fiyat istikrarının sağlandığı bir piyasa ortamı oluşturmaktır" dedi.

Bu minvalde kamu görevlilerine 2023 Ocak ayında da ilave iyileştirmeler isteyen Yalçın, "kayıpları telafi eden bir sonuç ortaya çıkmalıdır" ifadelerini kullandı.

# Ali Yalçın # enflasyon