Yeni Evim kampanyasının ayrıntıları belli oldu: Şartlar ne?

Yeni Evim Kampanyasında uzun vade ve Hazine desteğiyle birlikte konut almak kolaylaştı. 5 milyon liraya kadar kredi verilecek ve 3 bölgeye özel kredi tutarları belirlendi. Hazine vereceği destekle kredi taksitleri üzerindeki yükü azaltacak.

Türkiye’nin beklediği konut kredisi kampanyası duyuruldu .Yeni Evim Kampanyası çok düşük faiz oranı, uzun vade ve Hazine desteğiyle birlikte konut almak kolaylaştı.

5 milyon liraya kadar kredi verilecek ve 3 bölgeye özel kredi tutarları belirlendi. 1 milyon lira kredi kullanan birisi ilk yıl 4410 lira, ikinci yıl 5400 lira, üçüncü yıl ise 6481 lira aylık ödeme yapacak.

15 yıl vade, 5 milyon liraya kadar kredi, yüzde 0,69 oranında faiz ve Hazine desteği krediyi makul kılan şartlardan oluşuyor.

1. bölge olan İstanbul’da en çok 5 milyon lira, 2. bölgedeki illerde en çok 3 milyon lira, 3. bölgedeki iller için ise en çok 2 milyon lira kredi kullanılacak. Kampanyadan İstanbul’da aylık geliri 80 bin TL’yi, ikinci bölgede 65 bin TL’yi, üçüncü bölgede 45 bin TL’yi geçmeyen haneler yararlanabilecek.

1.BÖLGE
-İSTANBUL
2. BÖLGE
- Ankara,
- İzmir,
- Bursa,
- Mersin
- Muğla

3. BÖLGE
-Diğer İller

Alınan konutlara 5 yıl boyunca satılmama şartı konuyor. Tüm bölgelerde asgari peşinat oranı yüzde 10 olarak belirlendi.

# konut kredisi # Hazine ve Maliye BakanlığI