Zincir marketlerin aralarındaki tartışma büyüyor: Şok'tan Galip Aykaç'a İstifa Çağrısı

Şok Marketler Yönetim Kurulu, BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aykaç'ın Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığından istifası için derneğe yazı gönderdi.

Şok Marketler Yönetim Kurulu, BİM İcra Kurulu üyesi Galip Aykaç'ın Gıda Perakendecileri Derneği Başkanlığından istifası için derneğe yazı gönderdi.

Yazıda, Galip Aykaç’ın, derneğin bilgisi dışında açıklama yaptığı belirtildi. Aykaç'ın açıklamaları ve üslubunun tasvip edilmediği belirtildi ve şunlar kaydedildi:

Enflasyonun sebebi olarak zincir marketlerin gösterilmesi doğru değildir. Ancak sn. Galip Aykaç tarafından yapılan açıklamalar, bu haksız saldırılara karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmekten ziyade maksadını aşarak fiyat artışı tartışmalarının siyasi düzleme çekilmesine zemin hazırlamıştır. Bu açıklamalar nedeniyle Şirketimiz ve Derneğimiz zan altında kalmış, özellikle ticaretimize yönelik haksız ve ölçüsüz saldırıların maalesef artmasına sebebiyet vermiştir.

Yazıda, Galip Aykaç'ın dernek başkanlığından istifası istenirken, istifa süreci tamamlanana kadar ŞOK Market'in dernek faaliyetlerine katılmayacağı belirtildi.

Sn. Galip Aykaç'ın dernek başkanlığı görevinde daha fazla kalması sektörün ve hepimizin temsil edildiği derneğimize zarar vereceğinden, kendisinin bu görevden ayrılması gerekliliğini bilgilerinize sunarız. Ayrılma süreci tamamlanana kadar Şok Marketler olarak dernek faaliyet ve toplantılarına süresiz olarak katılmayacağımızı ve alınacak kararların Şirketimizi bağlamayacağını beyan ederiz.
Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı ve BİM Marketleri İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Zincir marketlerle ilgili kontrolleri sıkılaştıracağız" açıklamalarına "Üretimde maliyet enflasyonuna eğilmediğimiz sürece bu konuşmalar spekülatif" sözleriyle yanıt vermişti.

# şok market # bim # cumhurbaşkanı erdoğan