Taksiciler yine zam istedi

Ulaşıma 3 hafta önce gelen yüzde 40'lık zammın ardından İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksiler için yine zam talep etti. Aksu, "Biz giderlerimize ne kadar zam yapıldıysa aynı oranda tarifemiz de iyileştirilsin istiyoruz" dedi.

Ulaşıma 3 hafta önce gelen yüzde 40'lık zammın ardından taksiciler yine zam istedi.

Yapılan zam sonrası taksi açılış ücreti 9 lira 80 kuruş, indi-bindi ücreti ise 28 lira oldu. 3 haftadır uygulanan tarife ile ilgili İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'dan açıklama geldi.

Aksu, yapılan zammın yeterli olmadığını söyledi. Giderlerin yüzde 100 oranında arttığını ama gelirlere yüzde 40 oranında zam yapıldığını söyleyen Aksu, "Biz giderlerimize ne kadar zam yapıldıysa aynı oranda tarifemiz de iyileştirilsin istiyoruz" dedi.

Yolcu ve şoför arasında yaşanan kavgalarla ilgili de konuşan Aksu, "Gelen şikayet sayısı neredeyse yüzde 1 bile değil. Biz odamıza da yetki verilsin istiyoruz. Taksimetre ücret tarifeleri, indi-bindi tarifesi iyileşirse, istediğimiz oranda zam yapılırsa yolcunun şikayeti de ortadan kalkar. Taksici de gitmemezlik yapmaz" ifadelerini kullandı.

# istanbul # açıklama # zam # taksi # taksiciler odası